About

Door een idee van de man van een vriendin van mijn vrouw besloot ik, enkele dagen voor de datum van dit bericht (6 oktober 2013), een blog te maken over het imker zijn en de acties die nodig zijn om een bijenvolk gezond te houden. Ik heb nog geen half jaar mijn bijen dus om mij een beginner te noemen is wat zwak uitgedrukt. Op en aanmerkingen op mijn berichten en op handelingen die ik in dit blog naar voren breng zijn hierom welkom.

Ik ben een 35 jarige, van opleiding moleculair bioloog, een specialisatie die mij veel tot dienst zal zijn in het imker vak (not!). Vaak ben ik te vinden met microscoop bij de bijen… Voorkennis is onbelangrijk voor het imker zijn. Je insteek is belangrijk. Voor mij is dat vooral het proberen de bijen tot  hulp te zijn. Hoe dat gaat gebeuren door bijen te houden weet ik niet maar zo heb ik in ieder geval nog het idee dat ik wat doe.

Wat ik hoop met dit blog te bereiken is misschien andere beginnende imkers te helpen wegwijs te worden in het vak dat imker zijn heet, en zodoende mezelf ook te helpen door me te dwingen me op een andere manier te verdiepen in het bijen houden.  Ik hoop dat dit blog in ieder geval voor een aantal mensen informatief kan zijn of mensen kan stimuleren tot het bespreken van hun bijengerelateerde problemen.

Mijn bijen staan in de bijenstal van de Groningse afdeling van de Nederlandse BijenhoudersVerenging in het Groningse stads park.

(PS, het komt waarschijnlijk vaak voor dat ik stukken van berichten herschrijf (dyslectisch…), bij voorbaat sorry daarvoor.
(PPS, ik ben niet helemaal zeker over dit “theme” dus als ik er een tegenkom die me meer aan staat dan gaat het “theme” veranderen… weer sorry)

Tot ziens in de bijenstal,
Andrew

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s